dijous, 28 de març del 2013

Programa de TV: Tendències

Fa temps vaig descobrir un programa de televisió de la xarxa de televisions locals que aborda temes com la cultura, el pensament i la tecnologia contemporanis. Em refereixo al "Tendències", un programa que com es defineix a la seva pàgina web, és molt més que un simple programa de televisió, també és un magazín setmanal i una invitació a endinsar-se en aquest nou món en què vivim, en profund i constant canvi des de la invenció d'Internet amb una mirada crítica.

El programa està liderat per la Cristina Sáez, periodista especialitzada en cultura, ciència i tecnologia, i es descriuen a si mateixos com un equip de gent entusiasta, apassionats pel coneixement i la creativitat de les persones. També els apassiona la tecnologia, però no per si mateixa, sinó per tots els canvis que ha propiciat a la societat i que poden contribuir a fer d'aquest un món millor. A més a més, són inquiets i ens encanta tafanejar què és cou en aquesta societat 2.0, experimentar i les marcianades; endinsar-se en nous àmbits i descobrir coses noves.

El Tendències té una durada de 25 minuts per episodi, que es divideix en diverses seccions que aborden qüestions descrites anteriorment com ara la cultura, el pensament i la tecnologia contemporanis, alhora que també analitzen aspectes de la societat actual, entrevisten artistes o col·lectius de creació cultural i publiquen una agenda d'esdeveniments culturals relacionats amb aquests temes.

S'emet els dimarts o dimecres pels diferents canals de la xarxa de televisions locals, podeu accedir a la llista de canals i els seus horaris d'emissió a través de la pàgina del seu web On i quan s'emet. A més, cada dimecres a primera hora publiquen el programa a la seva pàgina web. A continuació podeu veure l'últim episodi emès, que parla del cibersexe, de la figura del guionista de videojocs, del col·lectiu d'artistes UVA (United Visual Artists) i d'un projecte d'animació presentat a l'Animac 2013 el mes passat, Les nostres vides dibuixades.



Web del programa: laxarxatendencies.com
Twitter del programa: @xarxatendencies
Twitter de la Cristina Sáez: @saez_cristina

4 comentaris:

  1. Respostes
    1. Ja veus, són uns cracks aquests del Tendències. Molts dels festivals, exposicions o fires que he analitzat al bloc els he descobert gràcies a ells.

      Elimina
    2. Mil gràcies Jordi! Per aquest post, per seguir-nos i pels teus comentaris, tweets i retweets. Ens alegrem molt que t'agradi el programa. :D

      Elimina
    3. De res Cristina ;-)

      Ja feia temps que volia escriure sobre vosaltres i per fi em vaig llençar a la piscina amb aquest petit article. Espero que continueu amb el vostre esperit dinàmic i optimista durant molts programés més :-)

      Elimina