dimarts, 26 de març del 2013

[Plataformes de publicació i distribució] PAC 1: Comparatives de codificació de vídeo

Aquesta primera PAC de Plataformes i publicació de distribució se centra en els sistemes de codificació de vídeo, en particular M-JPEG, MPEG-2 i MPEG-4, practicant amb els seus paràmetres més comuns per tal d'aconseguir un producte final adaptat als requeriments especificats.

La PAC consta de tres exercicis i l'enunciat diu el següent: Una productora rep la petició de realitzar un clip publicitari per a ser distribuït per el màxim nombre de canals possibles.

La productora realitza prèviament un estudi de mercat i detecta que els canals de distribució més rellevants per arribar als clients potencials d'aquest clip en particular són TV, Internet i mòbil. Hauran, doncs, de codificar el clip adaptant les característiques principals del vídeo als requeriments tecnològics que ens ofereix el dispositiu on volem visualitzar el clip. En cada cas seria recomanable optimitzar la qualitat i el format segons el destinatari, és a dir, triar entre diversos paràmetres.

L'eina informàtica sobre la qual realitzarem les diferents versions del clip és l'Avidemux, aplicació de codi lliure disponible per a varis sistemes operatius de forma gratuïta.

"Qualificació: A"

Per accedir a la PAC fes clic a "Més informació".


Imatge superior de Mourad Mokrane (CC BY 3.0)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada