diumenge, 27 de gener del 2013

Primer quadrimestre (2012/2013) finalitzat

Segurament més d'un se senti com el protagonista del vídeo que encapçala aquesta entrada (produït per un dels components de Cooleggs, el nou canal de YouTube que fa poc acabo de començar amb uns amics).

En el meu cas, dimecres passat vaig acabar les proves de síntesi que em quedaven d'aquest quadrimestre, així que ara és moment de fer un descans de tant estudiar i aprofitar aquest mes per a relaxar-me una mica i preparar amb força el quadrimestre vinent. Per sort, a partir del març reduiré la meva jornada laboral, la qual cosa em permetrà fer alguna assignatura més, però no vulguem córrer, ara és temps de reflexió, així que faré una petita crítica de les assignatures que he cursat aquest semestre.

Animació
És una assignatura amb molta demanda de temps, no tant per l'estudi dels materials, ni per les PACs, sinó per la realització de la pràctica. Els apunts estan ben redactats i són fàcils d'entendre i la major part de les PACs requereixen la correcta interpretació d'aquests per a la seva realització. Trobo que incloure 2D i 3D en una mateixa assignatura resulta en una càrrega de treball excessiva pels estudiants, ja que hem d'aprendre a animar en Flash i en 3ds Max o Maya al mateix temps.

Disseny d'interfícies multimèdia
Tothom està d'acord en que es tracta de la continuació d'Arquitectura de la informació i, igual que aquesta, és una assignatura amb molt de contingut. He trobat molt útil el recorregut històric per les interfícies gràfiques, ja que permet entendre el present i futur del disseny d'interfícies multimèdia. Al principi vaig trobar complicada la distribució de lectures i temes proposats, però al final vaig aprendre tot el necessari. M'ha agradat la part pràctica de l'assignatura, que consisteix no només en dur a terme la pràctica obligatòria, sinó a testejar-la amb usuaris reals.

Física per a multimèdia
Ha estat l'assignatura més fàcil d'aquest quadrimestre per a mi, la qual cosa ha fet que no li hagi dedicat massa temps. El nivell de detall amb què s'aprofundeixen els temes de moviment, forces, òptica i electromagnetisme és força baix per a algú que hagi estudiat el batxillerat tecnològic, així que es pot dir que és una assignatura força assequible, inclús per a aquells estudiants amb pocs coneixements de física.

Fotografia digital
Es tracta d'una optativa que introdueix l'estudiant al món de la fotografia, començant per la presentació de la fotografia clàssica i avançant pel llenguatge fotogràfic fins arribar a la fotografia digital i el seu tractament i processament. El nivell és elevat i hi ha molta feina a fer, però trobo que totes les activitats són necessàries per a aconseguir una evolució positiva dels estudiants i els seus treballs.

Mercat i legislació
La majoria d'estudiants la troba una assignatura avorrida i molt poc relacionada amb el nostre grau, però a diferència d'ells, l'he trobat molt enriquidora i útil. És cert que el primer mòdul és força intens i amb molta informació, però a mesura que avancem i entrem en el segon trobem una visió sobre la convergència molt acurada de la realitat. Per acabar, el mòdul de la propietat intel·lectual i els drets d'autor disposa d'un recopilatori d'informació molt extens i ben organitzat de la gestió que els artistes necessiten a l'hora de publicar i distribuir les seves obres. Tot això ha fet que l'hagi trobat apassionant i de molta utilitat per a futurs artistes/creadors multimèdia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada