divendres, 13 de gener del 2012

[Administració i gestió d'organitzacions] La propietat intel·lectual al segle XXI

El novembre passat es va dur a terme una conferència sobre els drets d'autor i la propietat intel·lectual actual al CCCBLAB, dins l'apartat d'Investigació i Innovació en l'Àmbit Cultural. No hi vaig poder assistir per motius laborals, però fa pocs dies que van pujar el programa complet a Internet.

Segons comenten a la seva web:
El naixement i l’evolució del dret de la propietat intel·lectual han anat de la mà de l’evolució tecnològica. En el segle XX va assolir un desenvolupament exponencial amb la signatura de convenis internacionals, el reconeixement dels drets connexos i la implementació dels sistemes de remuneració compensatoris, però el segle passat també va marcar l’inici de l’era digital, a l’entorn de la qual encara no s’ha adaptat. A quins reptes i objectius s’enfronta la propietat intel·lectual en el segle XXI?
Trobo que està molt relacionat amb el bit 43 de l'assignatura "Administració i gestió d'organitzacions", el qual pot resultar difícil d'entendre a vegades. A més es poden veure punts de vista diferents, ja que també es du a terme una taula rodona amb ideologies ben diferenciades: Abel Garriga, un advocat especialitzat en propietat intel·lectual i col·laborador de Creative Commons; Julián Altuna, productor de la Fundació Quepo; Mercè Vallverdú, cap dels Serveis jurídics de la SGAE a Catalunya; i Agnès Lucas-Schloetter, investigadora a l'Institut für Informations und Wirtschaftsrecht de l'Universität Kalsruhe, discuteixen sobre les seves formes d'entendre la propietat intel·lectual a l'actualitat.

El primer vídeo inclou la benvinguda d'Enric R. Bartlett (degà de la facultat de Dret d'ESADE) i Josep Ramoneda (director del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona) i la conferència de l'estat actual de la propietat intel·lectual a Europa per part d'Agnès Lucas-Schloetter.


El segon vídeo és la taula rodona amb els ponents que he mencionat anteriorment.


Font de la imatge superior | http://www.cccb.org/icionline/wp-content/uploads/banner3.jpg

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada