dimecres, 31 d’octubre del 2012

Festival ArtFutura 2012: La nostra cultura és digital



Aquest divendres dia 2 l'ArtFutura desembarca en la seva cita del 2012 a Barcelona amb un programa audiovisual que promet concentrar en 8 hores tot el que és nou i engrescador en el camp de la nova creativitat digital. Imatges d'alt impacte, amb les últimes aportacions en animació 3D, motiongraphics, time-lapse, efectes especials i documentals sobre cultura digital.

El lloc escollit per a dur a terme les projeccions és el mateix que els anys passats: el CCCB (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona) i aquestes es portaran a terme durant els dies 2, 3 i 4 de novembre. El programa complet és el següent:
Divendres 2 de novembre
19 h - 3D Futura Show / Vimeo Awards Special, 1h 50'

Dissabte 3 de novembre
12 h  - Futura Graphics / Just Lapsing Time, 2h
15 h - Theo Jansen / Moebius - Métamoebius, 1h 40'
17 h - Improv Everywhere / Everything is a Remix, 1h 50'
19 h - 3D Futura Show / Vimeo Awards Special, 1h 50'

Diumenge 4 de novembre
12 h - Theo Jansen / Moebius - Métamoebius, 1h 40'
15 h - Improv Everywhere / Everything is a Remix, 1h 50'
17 h - 3D Futura Show / Vimeo Awards Special, 1h 50'
19 h - Futura Graphics / Just Lapsing Time, 2h

A continuació s'exposa més informació sobre cada projecció:
3D Futura Show
Torna la selecció comissariada de les millors peces d’animació digital.
Vimeo Awards Special
Una selecció dels guanyadors dels recents  Vimeo Awards.

Futura Graphics
Futura Graphics intenta destacar cada any el més brillant d’aquest immens laberint visual en què s’ha convertit Internet. Motion graphics, animacions, virals, treballs molt personals... tot té cabuda a la xarxa de xarxes.
Just Lapsing Time
Inclou algunes de les millors obres de time-lapse produïdes en els últims anys.

Improv Everywhere
Fundat a l’agost del 2001 per Charlie Todd, Improv Everywhere és un col·ectiu de Nova York especialitzat en pranks o «bromes pràctiques», que generen «escenes de caos i alegria en llocs públics».
Everything is a Remix
En la seva sèrie de curtmetratges, el director Kirby Ferguson, desenvolupa el concepte de "remix" - i que el gran art no surt del no-res.

Theo Jansen

Des del seu laboratori de Ypenburg, a Holanda, Theo Jansen estudia la història de l'evolució biològica per a dotar a les seves noves generacions de criatures de capacitats cada vegada majors.
Moebius - Métamoebius
El documental Métamoebius, dirigit per Damian Pettigrew, retrata les facetes menys conegudes de l’artista i ens descriu el seu treball d’una manera inèdita i sorprenent.
Aquest serà el 3r any consecutiu que hi assisteixo i, a més, he organitzat una petita sortida amb alguns companys de l'assignatura d'Animació d'aquest semestre. Serà un plaer poder parlar cara a cara amb els companys i amb qualsevol altre interessat amb l'animació que s'hi deixi caure.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada