dimecres, 31 de juliol del 2013

Segon quadrimestre (2012/2013) finalitzat


L'endemà de fer l'última prova de síntesi vaig marxar de vacances i ara que ja he tornat és moment de reflexionar sobre les assignatures que he cursat durant aquest quadrimestre i valorar la feina feta a cadascuna d'elles.

És una assignatura introductòria a la digitalització de so i imatge que presenta el procés de captura i reproducció de senyals partint d'un nivell molt baix i arribant a un nivell força elevat. A més a més, es fa una introducció al llenguatge obert de programació "Processing", però no hi ha apunts i s'hi dedica pocs recursos.

Aquesta assignatura continua la feina desenvolupada a Treball en equip a la xarxa i Gestió de projectes mantenint una estructura de treball en equip i analitzant en profunditat la tasca de desenvolupar projectes en xarxa. En aquesta assignatura ens convertim en caps de projecte i empleats d'una empresa on hem de dur a terme projectes que proposen els nostres clients. Tirar endavant l'assignatura a distància amb tres participants més no sempre és fàcil ja que requereix la constància de tots els integrants del grup.

Sense cap mena de dubte ha estat la meva assignatura preferida aquest semestre. És una assignatura fora del comú al grau i podria comparar-se amb Fonaments i evolució de la multimèdia, ja que l'aproximació que fa cap a la multimèdia és a través de la filosofia i el pensament contemporanis. Tot i tenir apunts, aquests no són l'única veritat ja que s'encoratja a l'alumne a reflexionar mantenint un diàleg en xarxa sobre la cultura i la tecnologia disponible a la nostra societat proposant punts de vista i opinions que poden no coincidir amb el material de l'assignatura.

Aquesta assignatura serà apassionant per a aquells que us interessi la creació de contingut audiovisual, sobretot vídeo, ja que en ella s'analitza punt per punt tot el que cal des del moment d'exportar un vídeo fins a la seva distribució a la Xarxa o a qualsevol altra plataforma digital. Els apunts estan actualitzats i són fàcils de digerir tenint en compte que es tracten aspectes complexos en alguns capítols. Trobo que el mòdul de gestió de drets digitals està una mica fora de lloc, ja que introdueix a l'alumne a les possibilitats de la censura a Internet, dues paraules antitètiques per definició, ja que Internet va néixer com una xarxa lliure i oberta.

És la continuació de la part de so iniciada a Integració digital de continguts i s'estudia amb molt de detall la generació, digitalització i publicació d'àudio. Els apunts són llargs i el nivell elevat, així que es tracta d'una assignatura que requereix una gran dedicació si no s'ha tocat l'àudio anteriorment. És molt recomanable dur-la a terme just després d'haver cursat IDC, ja que és on s'estableixen les bases a partir de les quals es comença aquesta assignatura.

Tot i tenir uns apunts extensos que aprofundeixen en el funcionament de les xarxes en general i d'Internet en concret, aquesta assignatura és molt assequible, ja que el nivell de les PACs i pràctiques no és tant elevat com el que es presenta als mòduls.

Vídeo superior propietat de CoolEggsTV.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada