diumenge, 19 de juny del 2011

SónarCinema: PressPausePlay


Aquests 16, 17 i 18 de juny s'ha dut a terme a Barcelona l'edició de 2011 del Festival Internacional de Música Avançada i Art Multimèdia, el Sónar. Un festival molt interessant pels estudiants que estem cursant el grau multimèdia. Tot i no haver-hi pogut assistir sí que he pogut veure una pel·lícula que es va emetre en el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), el qual s'encarregava de les projeccions de documentals i videocreacions durant el transcurs del festival.

Parlo del documental suec PressPausePlay, una pel·lícula sobre l'esperança, la por i la cultura digital, segons els seus creadors.

Argument (extret de la web del Sónar):

El paisatge creatiu està canviant: hi ha qui parla de revolució. D'altres parlen d'evolució natural. Sigui com sigui, aquests canvis es fan notar a tots els nivells, des de la creació a la distribució, des de l'artista al consumidor. La revolució digital de la passada dècada ha desencadenat un fervor creatiu sense precedents en el gran públic, posant al seu abast oportunitats creatives il·limitades. Però, aquesta cultura democratitzada és realment sinònim d'un art, cinema, música i literatura de millor qualitat? O el veritable talent ha acabat ofegant-se en aquest immens oceà digital de cultura de masses? Estem parlant de democràcia cultural o de mediocritat democratitzada? Aquesta és la pregunta que es planteja "PressPausePlay", un guardonat documental amb nombroses entrevistes amb alguns dels creadors més influents de l'era digital (de Moby a Sean Parker passant per Hot Chip o Bill Drummond).

Tràiler:



Web del documental: PressPausePlay.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada