dissabte, 22 de desembre del 2012

[Fotografia digital] PAC 3: Fer un retrat



Els retrats ens permeten calibrar molt bé els resultats de treballar amb un escenari de llum controlada.

En la primera part d'aquesta PAC 3 farem un retrat de mig pla tirant a primer pla amb el personatge de cara, frontal i la il·luminació lateral natural d'una finestra o balcó (es pot tamisar la llum amb alguna cortina si és molt forta). A continuació en farem un altre amb l'ajuda d'un reflector (cartró blanc, porexpan...) en el costat oposat a la font de llum exterior, per a compensar i redistribuir els llums.

De-saturar una imatge ens serveix per a arribar a la seva essència perquè la falta de colors centra l'atenció sobre la seva textura i volum. Per això en la segona part de l'entrega passarem el retrat a blanc i negre amb els procediments de la pàgina DZOOM o altres que sapiguem i ens quedarem amb el que més ens agradi.

La fotografia ha estat presa un matí ennuvolat, així que la llum que entrava per la finestra no era suficient. Per això m'he ajudat d'un llum addicional, però situat al mateix lloc que la finestra, per a no crear diferents punts de llum. He emprat una cartolina blanca com a reflector.

Per a passar la fotografia en color a blanc i negre, he de-saturat els colors emprant el menú HSL / Escala de grisos del Camera Raw.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada