divendres, 21 de setembre del 2012

Els rols de professor/a, consultor/a, autor/a i tutor/a a la UOC



Fa temps que em preguntava quina era la diferència entre els rols de professor i de consultor i fa poc la meva tutora m'ha enviat aquest vídeo que explica, no només la diferència entre ells, sinó que també la feina que fan els autors i tutors. A més, a la pàgina dels estudis d'Informàtica, Multimèdia i Telecomunicació de la UOC podem llegir el següent:
El professorat és responsable de les titulacions i vetlla per la qualitat dels cursos i assignatures. Cada professor coordina un conjunt d’assignatures i s’encarrega de mantenir els continguts actualitzats, desenvolupar innovacions per a millorar el procés d'aprenentatge i assegurar la coherència i eficàcia de la docència.

Actualment comptem amb 55 professors i professores, els quals treballen a la UOC a temps complert, són actius en recerca i compten amb una àmplia experiència en la seva àrea de docència.

Els tutors guien els estudiants de manera personalitzada, assessorant-los en la matrícula i resolent els dubtes que pugui sorgir al llarg de la titulació. Els tutors són coordinats per el/la director/a de la titulació.

Els consultors guien el procés d’aprenentatge de l’estudiant en el marc d’una assignatura. Són els responsables de dinamitzar l'aula, dirigir l'aprenentatge de l'estudiant i resoldre els seus dubtes i consultes. Aquests docents són coordinats pel professor responsable de l’assignatura.
Tant els tutor/es com els consultor/es dels Estudis d’Informàtica, Multimèdia i Telecomunicació són titulats i compten amb experiència docent i/o professional en l’àmbit de la titulació en la que col·laboren.

Els Estudis també compten amb el suport del personal de gestió, que vetlla pel bon funcionament dels diferents programes, col·laborant amb la direcció, el professorat, els tutors i els docents col·laboradors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada