dilluns, 16 de juliol del 2012

[Fonaments i evolució de la multimèdia] Com abordar l'assignatura

Ara que ja he realitzat la matrícula pel curs que ve només em queda esperar amb impaciència l'inici del proper semestre. Fins que aquest arribi he decidit començar una secció nova al blog. Es titula "Com abordar l'assignatura" i durant l'estiu cada dilluns publicaré una entrada nova analitzant les assignatures que ja he cursat per a donar una visió en primera persona del que l'assignatura ha estat per a mi i com l'he abordat.

Començo la secció amb Fonaments i evolució de la multimèdia, una assignatura que si no t'agrada, potser no hauries de continuar amb el Grau en multimèdia de la UOC ja que planteja els fonaments en què es basa el grau. Però si no l'has cursat, com saber si t'agradarà o no?

Per començar, analitzem els materials d'aquesta assignatura. L'eix en que giren totes les activitats a dur a terme és el llibre El llenguatge dels nous mitjans de comunicació (Lev Manovich, 2005), un assaig detallat que proposa una teoria molt interessant sobre els nous mitjans de comunicació. El llibre és força dens a causa de la gran quantitat d'informació que conté i la forma que té l'autor d'explicar i entrellaçar tots els continguts. És un llibre que val la pena llegir i rellegir i que aporta unes bases molt sòlides per al Grau en multimèdia de la UOC. Per això comentava anteriorment que si aquesta assignatura no t'agrada, probablement no t'agradi el grau tampoc.

A part del llibre de Manovich, el consultor/a proporciona més materials a través dels enunciats de les activitats, ja siguin vídeos de conferències TED, vídeos a plataformes de vídeo online com ara Youtube o Vimeo, articles a diaris especialitzats, etc.

Durant el curs es realitzen quatre PACs (Proves d'Avaluació Continuada) que consisteixen en dur a terme anàlisis dels capítols del llibre i en aplicar aquestes anàlisis a situacions i problemes proposats als enunciats.

Per a tenir més informació sobre l'assignatura podeu accedir a les PACs que vaig dur a terme durant el meu primer semestre.

Recomanacions:
  • Matricular-se d'aquesta assignatura el primer quadrimestre per a valorar si continuar amb el grau.
  • Compaginar-la amb altres de senzilles com ara Treball en equip a la xarxa.
  • Llegir amb molta atenció i abstracció el llibre de Lev Manovich.
Aquest és el primer article de la secció "Com abordar l'assignatura", dilluns vinent publicaré una nova entrada d'una altra assignatura. Si voleu podeu fer peticions d'assignatures als comentaris.

6 comentaris:

  1. Home si no t'agrada la assignatura, es normal, no vol dir que no t'agradi el grau. Per començar la forma de explicarse, d'aquest home...
    La millor forma d'abrodarla, es llegir cada dia un poc, intentan entendre-ho y analitzar-lo. Es problema ve quan en 2 dies t'has de llegir mig llibre... xDDDDDD

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quan dic que "si no t'agrada l'assignatura" em refereixo a si no t'agrada el contingut que en ella s'imparteix, ja que aquesta assignatura formula les bases del contingut de moltes de les assignatures del grau i mostra un camí que l'estudiant seguirà durant el transcurs del seu estudi.

      Com bé dius, l'home aquest (Lev Manovich) té una forma d'explicar-se molt complicada i això ralentitza el ritme d'assimilació dels continguts. Per això estic d'acord amb tu amb que una bona forma d'abordar l'assignatura és llegir cada dia una miqueta, però sense oblidar que l'assignatura té moltes altres fonts de contingut i coneixement.

      Elimina
  2. la matèria es curiosa, pero el llibre es infumable... amb total sinceritat, encara que el contingut sigui interesant, aquest home no sap escriure llibres és així de senzill.

    ResponElimina
    Respostes
    1. És cert, el llibre és difícil de llegir, cal tenir present que encara que el llibre estigui traduït al castellà, l'autor és rus, amb una cultura diferent a la nostra i una forma d'expressar-se també diferent a la nostra.

      De tota manera, no puc estar més d'acord amb tu, el llibre em va costar una eternitat entendre'l.

      Elimina
  3. Hola Jordi, proximamente tendre las PS de Fundamentos y Evolución de Multimedia, Diseño Grafico y Lenguaje y Estándares Web.Me gustaría que me orientaras un poco para saber donde tengo que centrarme .
    He visto tus comentarios a las distintas asignaturas y me parecen un a porte muy bueno.

    Se suelen ceñir a las practicas que se han ido haciendo para de esas sacar las preguntas?
    Un saludo y buen trabajo
    Mucha suerte!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Javier,

      Antes de nada te recomiendo que mires lo que me entró a mi en mis PS de las asignaturas que me comentas. Utiliza el buscador o haz clic en la etiqueta "prova de síntesi", para ver todas las que he hecho.

      Gracias por tu apoyo y muchos ánimos en esta recta final del semestre :-)

      Elimina