dilluns, 17 d’octubre del 2011

Festival ArtFutura 2011: Repassant el Futur

Aquest divendres comença l'ArtFutura 2011, el festival de Cultura i Creativitat Digital de referència a Espanya. En ell s'hi dona cabuda als projectes i idees més importants del panorama internacional del new media, el disseny d'interacció, els videojocs i l'animació digital.

Tot i que el festival es du a terme a Bilbao, afortunadament, el programa audiovisual d'ArtFutura es mostrarà a dotze ciutats més, entre elles Barcelona, al CCCB (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona) i l'entrada serà gratuïta. El festival durarà tres dies: del divendres 21 al diumenge 23 d'octubre.

Aquesta edició té com a protagonistes dos documentals sobre la cultura digital que han estat guardonats a multitud de festivals internacionals de cinema. Són “Connected” i “PressPausePlay”, del qual ja en vaig parlar en una entrada anterior.
“Connected”, dirigit per Tiffany Shlain, és un fascinant documental sobre les noves tecnologies i la seva incidència en les nostres vides. El film es va presentar a la recent edició de Sundance i s’estrena comercialment als Estats Units aquesta mateixa tardor.

A la secció "ArtFutura Show" s'hi projectaran les obres més representatives dins del panorama de l'animació digital. Aquest any s'hi podran veure produccions del Japó, Alemanya, Austràlia, Polònia, Estats Units, etc.

A "Futura Graphics", es mostraran les peces més destacades del motion graphics i la creació digital de l'última temporada. Se'n veuran algunes realitzades per encàrrec, però també d'altres creades de manera independent.

Aquest any s'hi afegeix una secció nova, "Mapping the mappings", on es podrà veure un recull dels millors vídeo mappings recents.

A més a més, es realitzaran un especial dedicat a Rosto, un dissenyador, realitzador i músic que presentarà la seva nova obra d'animació digital, "The Monster of Nix"; i una retrospectiva del Mecal, el Festival Internacional de Curtmetratges de Barcelona, on s'hi presentaran una selecció de vídeos musicals d'aquest.

El programa del CCCB de Barcelona és:
Divendres 21 d’octubre
17.00h Music Vídeo Showcase by MECAL, 60’
18 h Connected, 1’30’’, VOSE
19:30 h Mapping the Mappings, 30’
20 h Art Futura Show, 60’
21 h Futura Graphics, 60’

Dissabte 22 d’octubre

17h PressPausePlay, 1’20’’, VOSE
18:30 h Retrospectiva-CANADA, 60’
19:30 h The Monster of Nix -ROSTO, 30’
20 h Futura Graphics, 60’
21 h Art Futura Show, 60’

Diumenge 23 d’octubre

17 h Retrospectiva-CANADA, 60’
18 h The Monster of Nix -ROSTO, 30’
18:30h Connected, 1’30’’, VOSE
20 h Art Futura Show, 60’
L'any passat vaig tenir l'oportunitat d'assistir-hi i em va agradar molt. Aquest any, torno a tenir l'oportunitat d'anar-hi, així que no m'ho perdré per res.

Web oficial | ArtFutura 2011
Informació al CCCB | Circuito futura
Tràiler Connected | Connected Official Trailer

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada