divendres, 9 de desembre del 2011

Carnet de la Mediateca gratis!

Amb motiu del WALA! What About Live Art? (cicle d'activitats que pretén donar a conèixer a públic i professionals el treball de Lie Art Development Agency, un referent a nivell internacional per la seva capacitat en generar projectes innovadors i eficaços per al desenvolupament professional del sector de les arts en viu contemporànies), la Mediateca del CaixaForum de Barcelona realitzarà el carnet d'usuari gratuïtament de manera excepcional durant aquests dies. Tenint en compte que el cost real és de 6 euros i tots els avantatges que comporta és una molt bona opció per tenir accés al seu catàleg.

Però, què és la Mediateca?
Doncs, segons la seva web:
Des dels seus inicis la Mediateca ha apostat per la creació audiovisual i multimèdia i totes aquelles tendències de l'art lligades a les tecnologies que en cada moment han anat sorgint, amb l'interès de contextualitzar-les i la intenció de fer-se ressò, documentar i consolidar el seu coneixement.

L'any 2002, la Mediateca es traslladà a la nova seu de CaixaForum, iniciant una nova etapa marcada per la innovació en l'estructura de presentació i l'accessibilitat a la documentació. La relació amb el públic s'escenificà en un nou espai físic i la Mediateca començà a posicionar-se en el món virtual amb la creació d'una web a la qual es pot accedir via intranet des de la sala o bé via Internet.

En el 2009 la Mediateca es planteja aprofundir en l'especialització del Media Art (manifestacions de l'art relacionades amb els mitjans tecnològics i de comunicació) en el seu significat més ampli, des del videoart, la videodansa, l'art sonor i el netart, fins la fotografia artística, el cinema i el documental de creació .

El fons de consulta que s'ha anat bastint al llarg dels anys ha configurat una important col.lecció de vídeos de creació, documentals creatius, videodansa, videopoesia, cinema, bibliografia de referència, i una hemeroteca viva, entre altres documents. Aquest fons s'ha nodrit també d'altres manifestacions creatives i, d'un fons musical que posa un èmfasi especial en la creació contemporània i en les manifestacions que interrelacionen les arts visuals amb el so i la música.

D'altra banda, al llarg de la història de la Fundació "la Caixa", l'art contemporani ha estat un dels seus àmbits d'actuació preferents, tant des de la programació d'exposicions com des de l'acció patrimonial amb la creació de la Col·lecció d'Art Contemporani, la divulgació de la qual s'ha dut a terme mitjançant un programa d'exhibició permanent, amb exposicions a les seus dels centres propis i en prestigioses institucions, tant de l'àmbit nacional com internacional. A la Mediateca es pot trobar informació sobre els artistes que conformen la Col·lecció d'Art Contemporani, al igual que els catàlegs de les exposicions d'art organitzades per la Fundació "la Caixa".

I quins avantatges té el carnet de soci?

Tal com comenta la seva web:
El carnet de la Mediateca dóna accés al servei de préstec de llibres, revistes, discos compactes i DVD's, i també permet accedir a continguts on-line de pagament als quals la mediateca està subscrita. Per altra part facilita descomptes en les activitats. La consulta de la documentació dins les instal·lacions de la Mediateca és lliure.

Jo aprofitaré aquests dies que estic per Barcelona per fer-me'l, ja que crec que un espai dedicat al Media Art com el que ens ofereix la Mediateca del CaixaForum pot esdevenir molt beneficiós per als estudiants del grau en Multimèdia de la UOC.

Per cert, crec la promoció acaba el dia 11 de desembre, així que si el voleu aconseguir gratis, afanyeu-vos! Només cal que us acosteu al CaixaForum amb el vostre DNI i us el faran al moment.

Adreça:

MEDIATECA
CaixaForum Barcelona [espai de Media Art]
Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8
08038 Barcelona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada