divendres, 21 de juny del 2013

[Mitjans interactius] Pràctica: Prototipatge d'una nova plataforma interactiva

Una de les fases més importants per al desenvolupament de qualsevol projecte interactiu és el prototipatge. És el moment de plantejar la idea, contextualitzar-la, fonamentar-la i documentar-la per a dotar qualsevol nou projecte d'una memòria suficientment sòlida per a defensar i justificar la proposta. És també el moment de plantejar els primers esbossos de l'aparença visual de la plataforma i el seu funcionament.

En aquesta pràctica he desenvolupat el prototip d'una nova plataforma interactiva adequada al tercer entorn (el telèfon mòbil intel·ligent), tenint en compte l'esquema plantejat per Echeverría i l'anàlisi d'aplicacions existents realitzat a la PAC 2.

L'objectiu principal d'aquesta pràctica és desenvolupar el prototip d'un telèfon mòbil intel·ligent creatiu i original amb la intenció de transgredir les bases establertes fins ara, d'acord amb les característiques bàsiques de l'entorn digital i les seves potencialitats.

A part de realitzar una memòria escrita, el projecte inclou una infografia del prototip en format pòster (80 x 180 cm aproximadament) amb imatges del seu funcionament, els seus usos i les seves possibilitats, per a presentar-lo públicament en una exposició.

A continuació es mostra la infografia que he dissenyat en dos idiomes, català i anglès:

     

Per al desenvolupament d'aquesta pràctica he utilitzat el modelat 3D, quelcom que m'ha permès treballar amb el prototip de la manera més realista possible. Després d'entregar la pràctica he decidit anar un pas més enllà i portar al món físic el model digital i, per això, he imprès el telèfon mòbil mitjançant la impressora 3D MakerBot Replicator 2.

El vídeo següent mostra el procés d'impressió que vaig dur a terme al FabLab de Barcelona, on em van assessorar i donar accés a les seves instal·lacions i a les seves impressores tridimensionals. La tecnologia d'impressió 3D es troba en la seva fase inicial, però és una tecnologia en plena expansió i amb un potencial de creixement espectacular.


"Qualificació: A"

Per accedir a la pràctica fes clic a "Més informació"

[Mitjans interactius] Pràct... by Jordi Llonch


Imatge superior propietat d'Stefan bumbeck (CC BY 3.0).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada