dimecres, 2 de gener del 2013

[Animació] Pràctica: Animació d'un relat



La pràctica que he desenvolupat al llarg del semestre és la realització d'un clip d'animació que uneix tècniques 2D i 3D fent servir les dues tecnologies. El programari que he utilitzat per a fer l'animació 2D ha estat l'Adobe Flash i per a les animacions 3D, el 3ds Max. Per a la unió dels elements 2D i 3D he emprat l'Adobe Premiere.

Durant el curs he realitzat tres entregues, la primera de les quals era la realització d'un guió il·lustrat i de l'animàtica, la segona va constar en la creació de les animacions en dues dimensions i, la tercera, era la creació de les animacions en tres dimensions. A l'entrega final he combinat les animacions 2D i 3D i he creat l'animació final respectant el que vaig representar a l'animàtica.

Segons l'enunciat, aquesta pràctica ha de complir amb els següents requisits:
  1. El relat que haureu animar és lliure, tot i així no ha de ser inferior a dos minuts i s'aconsella que no superi els tres ja que un temps superior pot significar un sobre-esforç el qual pot anar en contra de la qualitat de l'animació.
  2. El resultat final ha de contenir parts de l'animació realitzades en 2D i altres realitzades en 3D. Encara que no és ni de bon tros obligatori, un possible procés de treball pot ser el de realitzar els fons en 3D i els personatges en 2D o viceversa.
  3. La manera de mescla de les imatges dels diferents arxius 2D i 3D pot realitzar‐se tant en qualsevol dels programaris propis de l'assignatura com fent servir Premiere, Final Cut, After Effects o qualsevol altre programari del qual disposeu i sapigueu utilitzar.
  4. Cal que el clip final tingui àudio. L'animació no només és moviment d'objectes a la pantalla. Tot el que la compon forma també part, d'una o altra manera, de l'animació. No ens podem imaginar algunes sèries d'animació sense el so que les acompanya. Resulta doncs evident que l'àudio, ni que sigui simplement música de fons, és un element indispensable per a una animació.
  5. Flash i l'àudio. Quan fem animació en Flash és relativament normal que, en fer l'exportació a swf es produeixin de-sincronies d'àudio i vídeo. Això és conseqüència que aquests elements no queden entrellaçats dins el swf sinó que es mantenen separats. Aquest fet no us ha de preocupar ja que el muntatge final probablement l'acabareu realitzant en altres programes d'edició els quals sí mantenen àudio i vídeo entrellaçats.
  6. Personatges i escenaris. Per a la confecció de la pràctica tant els personatges com els escenaris que utilitzeu han de ser dibuixats per vosaltres. No podeu fer servir personatges trets de biblioteques, llibreries o descarregats d'Internet.
"Qualificació: B"

Per accedir a la PAC completa fes clic a "Més informació".

2 comentaris:

  1. Respostes
    1. Gràcies Javier, tot i que jo sóc més crític amb la meva animació. No sé ni dibuixar ni animar... Al menys el meu consultor m'ha dit que és suficient per a aprovar l'avaluació continuada.

      Elimina