dilluns, 3 de desembre del 2012

[Mercat i legislació] El futur d'Internet està en perill, ajuda a salvar-lo


Durant els propers dies se celebra a Dubai una conferència entre els principals líders mundials que pot acabar amb retallades dràstiques de les llibertats i els drets d'Internet.

En concret, es tracta de la Conferència Mundial de Telecomunicacions de la Unió Internacional de Telecomunicacions (UIT o ITU, segons les seves sigles en anglès), una organització depenent de les Nacions Unides que es va establir per a coordinar els governs i el sector privat en l'àmbit de les xarxes i serveis de telecomunicacions, i que té el poder de prendre decisions importants sobre la xarxa sense el suport de la ciutadania, ja que sol prendre la majoria de les seves decisions segons interessos propis i no pas segons els dels ciutadans.

Com hem vist als apunts, la UIT va adoptar el 1988 el Reglament de les telecomunicacions internacionals i des de llavors s'ha dedicat a establir els principis generals relacionats amb la prestació de serveis internacionals de telecomunicacions en tres sectors fonamentals: les radiocomunicacions, la normalització tècnica i el desenvolupament de les telecomunicacions.

Tot i que la Comissió Europea defensarà que Internet segueixi sent lliure i obert, hi ha altres països amb punts de vista molt diferents que volen dotar la UIT de més poder per a convertir Internet en un espai controlat on per accedir a la xarxa s'hagin de complir una sèrie de requisits establerts per ells mateixos.

Per això ha sorgit una iniciativa per a mantenir Internet lliure com ho ha estat fins ara. A continuació deixo els passos que he trobat a El Correo de las Indias:
  1. Mira el vídeo inicial (pots escollir l'idioma dels subtítols).
  2. Informa't sobre la Internet Defense League on estan totes les teves empreses i organitzacions preferides d'Internet (des de la Mozilla Foundation fins a WordPress).
  3. Firma aquesta petició.
  4. Difon-la!
  5. Segueix el curs de la campanya i manté informat al teu entorn.
Entre tots podem salvar Internet!

Vídeo: fightforthefutu (Youtube)

2 comentaris:

  1. Aquesta iniciativa de google lluita contra el mateix?
    https://www.google.com/intl/es/takeaction/

    ResponElimina
    Respostes
    1. Exacte Mario, hi ha vàries organitzacions reivindicant el mateix. Per sort Google està en el bàndol correcte. Gràcies per compartir l'enllaç! Jo també m'hi he apuntat i he donat el meu suport.

      Elimina