dilluns, 27 d’agost del 2012

[Programació] Com abordar l'assignatura

Com cada setmana d'aquest estiu, continuo amb l'anàlisi d'una assignatura més de les que ja he cursat. En aquest article parlaré sobre Programació, una assignatura temuda per molts (jo inclòs).

Segons el pla d'estudis, abans de cursar Programació es recomana haver superat amb èxit l'assignatura Llenguatges i estàndards web, de la qual ja vaig fer un anàlisi fa unes setmanes. Tot i així, crec que no és suficient per a una persona que no hagi programat mai abans.

L'assignatura té molt de contingut i, a diferència de moltes altres, requereix un canvi de perspectiva a l'hora d'estudiar-la. No es tracta d'una assignatura de llegir molt i retenir el coneixement llegit, sinó que s'ha d'aconseguir entendre en profunditat el contingut dels materials. Programar és llegir, parlar i escriure en un idioma diferent al que fem servir les persones, per això l'abstracció és bàsica per a abordar aquesta assignatura.

L'assignatura es divideix en dos grans mòduls, per una banda s'ensenya metallenguatge, on s'aprèn aquesta abstracció i serveix per a obrir la ment i preparar-la per al segon mòdul, on s'aprèn PHP, traduint l'après en la primera part.

En el meu cas, vaig realitzar dues PACs i una pràctica final i, tot i seguir l'avaluació continuada, aquesta assignatura requereix fer un examen final.

Recomanacions:
  • Aquesta assignatura és acumulativa i si no s'ha entès alguna cosa, serà complicat avançar. Per això recomano demanar ajuda tan aviat com faci falta, ja sigui mitjançant el fòrum, contactant el consultor, preguntant a companys o, en última instància, buscant un professor particular.
  • Fer ús d'Internet per a trobar respostes abans de preguntar, ja que hi ha molts dubtes que es poden resoldre fàcilment amb una senzilla cerca a Google.
  • Fer ús dels resums que vaig fer sobre aquesta assignatura.
Aquesta ha estat una de les assignatures més difícils que he cursat fins ara (juntament amb Programació web) i em va costar molt superar-la. En el meu cas vaig buscar recolzament en un amic que està estudiant un grau similar en una altra universitat i que és bon programador, així que aprofito per a donar-te les gràcies, Joan.

4 comentaris:

  1. Haig de dir que aquesta assignatura és molt difícil, però el problema no és tan que sigui difícil, sinó els apunts horribles donats als dos llibres que donen a l'alumne. Uns llibres fets "sin ton ni son" i que caldria, no reformar, sinó canviar.
    A més, el consultor, que ja era bastant grandet per fer-ho tan malament, va ser realment horrible. Molta gent del grup es va queixar, però ell ni cas, a la seva.
    En fi, aquesta és la realitat, espero que hagin arreglat els errors dels materials i hagin posat millor personal a l'aula.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó, jo en un principi no ho vaig veure, però el meu amic em va dir que els apunts no valien res.

      Elimina
  2. Los resúmenes no van puedes resubirlos?

    ResponElimina