dilluns, 23 de juliol del 2012

[Llenguatges i estàndards web] Com abordar l'assignatura

En aquesta entrada parlaré de l'assignatura Llenguatges i estàndards web, una assignatura on s'aprèn el llenguatge que fan servir les pàgines web: l'HTML i el CSS.

Per a fer-ho se segueix fil per randa el currículum d'estàndards web d'Opera, un material molt elaborat i d'una qualitat excel·lent, que comença des de zero i va avançant poc a poc fins a introduir tots els elements necessaris per a la correcta comprensió i ús del llenguatge HTML i els fulls d'estil en cascada (CSS). A l'hora de planificar l'estudi de l'assignatura cal tenir present que els materials són bastant extensos.

A més del currículum d'estàndards d'Opera es recomana ampliar la informació a través de pàgines com la del World Wide Web Consortium.

Pel que fa a la càrrega de treball, en el meu cas vaig realitzar dues PACs i tres pràctiques. Per una banda, les PACs són força assequibles, ja que serveixen per demostrar que s'ha entès el que s'aprèn als materials. Per l'altra, les pràctiques serveixen per a posar en pràctica els coneixements apresos desenvolupant petites pàgines web que compleixin els requisits dels enunciats.

Recomanacions:
  • Planificar-se acuradament el ritme d'estudi dels materials.
  • Fer ús del fòrum per a compartir i aprendre dubtes entre tots, ja que al principi la majoria d'estudiants sol tenir els mateixos dubtes.
  • Entendre que els estàndards són útils i serveixen per a simplificar les coses.
Això és tot per aquesta setmana, la setmana que ve compartiré els detalls de com abordar una altra assignatura. Recordeu que podeu fer peticions sobre quina assignatura voleu que descrigui mitjançant els comentaris.

3 comentaris:

  1. Hola Jordi, estic pensant en agafar aquesta assignatura juntament amb la de Video el semestre que vé, i m'agradaria saber si la càrrega de treball és semblant a la de FEM, més que res per fer-me una idea i poder combinar-ho bé amb l'altre, que pel què he llegit, sembla que no tingui tant volum. Què en penses tu que ja has cursat un bon troç del grau?

    Moltes gràcies i felicitats pel bloc, és molt útil!

    Saluts company,

    Oriol.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Oriol,

      La càrrega de treball d'aquesta assignatura depèn molt del teu nivell d'HTML. El curs es fonamenta amb el currículum d'estàndards web d'Opera i hi ha molt de contingut, però si ja en saps una mica, no et costarà gaire. Podríem dir que té la mateixa càrrega de treball que FEM, ja que aquella és una assignatura molt densa i requereix rellegir moltes vegades el llibre del Manovich. Aquesta, per la seva banda, requereix que aprenguis els fonaments de l'HTML i que els apliquis a les pacs i pràctiques.

      No sé el temps lliure de què disposes, però crec que la combinació d'aquesta amb Vídeo és una bona elecció.

      Salutacions!

      Elimina
  2. Hola Jordi,

    El meu nivell d'HTML es nul, així que ja em puc anar preparant jeje. Moltes gràcies pel consell!

    Bones vacances i un salut.

    Oriol

    ResponElimina