diumenge, 2 d’octubre del 2011

[Iniciativa emprenedora] Ser emprenedor

Cada persona és diferent i té una percepció i uns objectius diferents a la vida, i cadascú l'afrontarà d'una manera o altra. Per posar un exemple, una persona amb una feina monòtona s'hi pot dedicar tota la seva vida i ser la persona més feliç del món i no haver tingut mai la necessitat ni les ganes d'emprendre. És clar que aquesta persona podria haver estat emprenedora, però mai s'ho ha plantejat perquè no li ha fet falta. Per això opino que no tothom ho pot ser.

També s'ha de tenir molt present si una persona serà capaç de recuperar-se després de topar amb un, dos, tres, etc. impediments, cosa que la pot fer tirar-se enrere a l'hora de prendre la decissió d'emprendre per primer cop i no fer-ho per la por al fracàs.

Pel que fa al tema de la financiació, no crec que sigui cap impediment. Es pot trobar finançament a multitud de llocs: estalvis propis, bancs, crowdfunding, fons d'inversió, business angels, etc.

La creativitat juga un alt paper en el moment de la concepció de la idea. Però un cop la idea esdevé una realitat, l'emprenedor ha de mantenir l'empresa i això ja no requereix tanta creativitat.

Ser arriscat té els seus avantatges, però crec que per ser emprenedor també s'ha de tenir altres qualitats com ara: seny, paciència o perseverància.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada