diumenge, 19 de juny del 2011

[Vídeo] Prova de síntesi 2010/2011 2n quadrimestre


La prova de vídeo tenia 4 preguntes, de les quals les dues últimes tenien dos apartats cadascuna. No s'ha indicat el valor de cada pregunta:
  1. Qualsevol de les tasques de vídeo que es duen a terme en empreses de distribució multimèdia passen per treballar amb diferents mitjans i formats. Imagina que ets l'encarregat/da que mou el sistema d'una empresa que dóna servei a una televisió autonòmica. Aquesta televisió treballa amb diferents formats: TDT d'alta definició, vídeo per a la web, repositori de vídeos per visionar a la carta programes, vídeo per a dispositius mòbils etc.

    Per l'experiència que tens amb la tasca que has realitzat durant el curs, explica quina és per tu la millor metodologia de treball que hauries de seguir per optimitzar a diferents formats una cinta de vídeo que arriba, amb la filmació d'una notícia, fins que el vídeo està disponible en diferents formats per a diferents formes de visionat final.

  2. Escriu un article de divulgació, al voltant de  deu  línies, dirigit a un grup d’estudiants de vídeo que cursen primer de carrera a la Facultat de Comunicació Audiovisual, on apareguin tots aquests tags.

    Guió tècnic, telèfon mòbil, ritme de la producció,
    pes de l'arxiu de vídeo, exportació d’un projecte amb Adobe Premiere,
    càmera de vídeo domèstica, divulgació, YouTube, so ambient

    Els pots  relacionar com vulguis, però de manera coherent  i argumentada,  deixant en tot moment clar que se sap de què es parla i de manera comprensiva per als estudiants que tot just s’inicien en aquesta temàtica. Subratlla, si us plau,  cadascun dels conceptes utilitzats.

  3. Durant el semestre s'ha tractat la continuïtat com un element important que l'editor/a ha de conèixer i saber elaborar. Ara bé, també s'ha comentat i fins i tot s'ha aconsellat en la producció d'algunes de les tres pràctiques que heu hagut de fer, que es pot aconseguir una producció igualment impactant, seductora i brillant sense que calgui editar sempre en continuïtat.
    • Concreta un tipus de producció videogràfica on creguis que s'ha d'aplicar inexcusablement el principi de continuïtat o ràccord. Argumenta seguidament el per què creus que és inexcusable la seva aplicació.
    • Concreta un tipus de producció videogràfica on creguis que no cal aplicar el principi de continuïtat o ràcord. Argumenta seguidament el per què es pot prescindir d'aquest principi.

    • La transició és un dels recursos que s’utilitzen  en l'edició de produccions audiovisuals, sigui quina sigui la seva destinació final: cinema, televisió o pàgines web.
      • Comenta breument la finalitat que ha de tenir una transició.
      • Valora segons el teu criteri l'ús i la conveniència d'una transició per "Edició per tall" en relació a una transició "Gràfica" de les que solen disposar els diferents programes d'edició digital.

    Imatge: http://img222.imageshack.us/img222/1151/demo.jpg

    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada