dilluns, 20 de juny del 2011

Segon quadrimestre (2010/2011) finalitzat

Ja estem a juny i n'hi ha alguns que encara han de fer algun examen final o prova de síntesi. En el meu cas, ja els he acabat tots. Ara només em queda esperar a principis de juliol per saber les notes finals. Aquest quadrimestre m'ho he passat molt bé i, alhora, he pencat molt, així que no m'agradaria marxar de vacances (de la UOC) sense fer una petita valoració i comentar quatre cosetes de cada assignatura.

Disseny gràfic
Una assignatura bàsica per al grau multimèdia. Comença essent purament teòrica i un cop vas adquirint coneixement vas realitzant activitats pràctiques on s'aplica la teoria apresa. He après molt sobre teoria de la imatge. Ara bé, l'últim mòdul, Tècniques i recursos creatius, semblava molt interessant, però gairebé no el vam tocar.

Matemàtiques per a multimèdia I
La gent sol espantar-se quan sent la paraula màgica "matemàtiques", però aquesta assignatura és bastant assequible. Els primers mòduls són un repàs de coses apreses a l'ESO, després es passa al Batxillerat (científic o tecnològic) i, finalment, s'introdueix el tema de la geometria fractal, que m'ha agradat molt.

Narrativa interactiva
Una assignatura apassionant. Els apunts tenen el doble de contingut (inclús el triple) que la resta d'assignatures de 6 crèdits. S'ensenya amb profunditat a fer guions per cinema, televisió i ràdio. Després s'aprofundeix en el guionatge de productes multimèdia (animació, web, mòbil, videojoc, etc.) i s'ensenya a escriure i crear multimèdia. Molt recomanable.

Programació
Cada quadrimestre té la seva assignatura difícil, per mi programació s'emporta la palma. Els apunts estan molt bé i és una assignatura molt necessària en el nostre grau, però m'ha semblat que el nivell és massa alt per una persona que no hagi programat mai (encara que el quadrimestre passat s'hagi fet Llenguatges i estàndards web). Es comença aprenent a escriure en metallenguatge i, posteriorment, s'aprèn a traduïr-lo a PHP. Encara que se segueixi l'avaluació continuada s'ha de fer examen final.

Vídeo
M'ha semblat una assignatura relativament senzilla i m'esperava més d'ella. Jo li canviaria el nom a Introducció al vídeo, ja que no s'aprofundeix gaire i el nivell de detall dels apunts és una mica breu. Potser m'ha semblat això perquè ja en sabia una mica. També cal dir que el consultor que et toqui pot fer canviar molt la visió global d'aquesta assignatura.

7 comentaris:

  1. Hola!
    Aquest semestre curasré vídeo, quin va ser el teu consultor?
    Sònia.

    ResponElimina
  2. Hola Sònia!

    Vaig tenir el Manel Raga Raga. Quin tens tu?

    Pots mirar un rànking dels consultors d'aquesta assignatura aquí (potser et demana que et facis sòcia de CAUOC, t'ho recomano), trobaràs molta informació útil sobre la carrera.

    ResponElimina
  3. Bones Jordi!
    Ja estic registrada a la comunitat CAUOC, aquest ja és el meu segon semestre a la UOC, però merci de totes formes!!! :P
    Et demanava el consultor més que res per curiositat, doncs pel que he vist fins ara al forum CAUOC, com a pitjor consultor de vídeo el Manel s'emporta la palma! A mi per sort (o no) m'ha tocat el Jorge Poveda Yago, que sembla ser te molt bona fama!

    ResponElimina
  4. Doncs la veritat és que no et serà molt difícil aprendre més amb el Jorge. El Manel va deixar el llistó molt baix... Estava molt desconnectat i dedicava més temps a altres projectes seus. I pel que he llegit el Jorge ho fa molt bé.

    Per cert, veig que acabes de començar un bloc sobre el grau Multimèdia a la UOC. Ja t'he afegit al meu lector de feeds. Espero que et vagi molt bé i per qualsevol dubte ja saps ;-)

    Fins ara Sònia!

    ResponElimina
  5. M'han canviat de consultor... Ara tin el Manel... :_(

    ResponElimina
  6. Hola, doncs jo diria que l'assignatura de Vídeo està molt ben plantejada i molt ben treballada. Sobre els apunts de Programació, haig de dir que són horribles, perquè no s'entén res, a més que els exercicis no tenen res a veure amb els apunts, i el consultor va a la seva bola...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo vaig fer Vídeo al 2011, així que potser han millorat la manera d'enfocar l'assignatura basant-se en l'experiència d'altres anys. També és molt important el consultor que et toca, quins tens tu??

      Elimina