dissabte, 12 de març del 2011

[Disseny gràfic] Copyright, copyleft i cultura lliure


La primera Prova d'Avaluació Contínua de l'assignatura de Disseny gràfic sembla senzilla, se'ns demana que realitzem una obra combinada a partir de dues imatges. Però una cosa tan senzilla com crear un collage fent servir dues o més imatges pot ser més complicat del què pensem si tenim en compte que les imatges que fem servir pot ser que tinguin drets d'autor. Per això hem de llegir, a part dels materials i apunts de l'assignatura, el llibre "Copyleft. Manual de uso".

És un llibre molt interessant que explica què volen dir termes com copyright, copyleft i cultura lliure, entre altres. Està dividit en capítols que es dediquen al software, a la música, a l'edició de textos, a l'art, al vídeo i al dret.

El recomano a tothom interessat en el futur de la cultura. Els antics models de distribució, còpia i llicència fa temps que van deixar de funcionar, per molt que encara hi hagi grans grups intentant seguir amb ells. Mitjançant aquest llibre entendrem cap on està evolucionant la distribució de continguts i quins passos hem de seguir per fer una transició total.

El llibre es pot comprar i/o descarregar gratuïtament des de la web de Traficantes de Sueños i ve amb una llicència creative commons de Reconeixement-Compartir sota la mateixa llicència.

Enllaç a la pàgina de descàrrega del llibre: Copyleft. Manual de uso

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada